Al onze tours gaan weer door! ๐ŸŽ‰

Anne Frankplantsoen

Het Anne Frankplantsoen ligt in het centrum van Eindhoven en is vernoemd naar Anne Frank, het heldhaftige meisje uit de 2e wereldoorlog.

Het plantsoen heeft exotische bomen en een rivier genaamd de Dommel stroomt door het plantsoen heen. Het is een ideale plek om tot rust te komen na een drukke dag werken of winkelen in het centrum van Eindhoven. Wandelend vanuit het stadscentrum doe je er ongeveer 10 over en het ligt tegenover het Van Abbemuseum. Aansluitend aan het Anne Frankplantsoen ligt het Lex en Edo Hornemannplantsoen wat net als Anne frank naar joodse slachtoffers uit de 2e wereldoorlog is vernoemd. Op mooie zonnige dagen liggen hier honderden mensen van de zon te genieten of zijn aan het picknicken.

Midden in het park staat een Anne Frankmonument. Het monument is ontworpen door Theo van Brunschot en in 1990 is het beeld gemaakt en onthuld. Het monument bevat een tekening van het hoofd van Anne met de tekst : โ€˜โ€™ Anne Frank Plantsoen ter nagedachtenis aan de 304 joodse mannen, vrouwen en kinderen uit Eindhoven die zijn vervolgd in de jaren 1940 โ€“ 1945.โ€™โ€™

Doordat het Anne Frankplantsoen, het Lex en Edo Hornemannplantsoen, ย het stadswandelpark en de Genneper parken op elkaar aansluiten kan je een heerlijke parkwandeling maken vanuit het centrum van Eindhoven. Je kunt hier wandelen, picknicken, sporten, en interessante monumenten zien zoals het bovenstaande Anne Frank monument maar bijvoorbeeld ook het Radiomonument in het stadswandelpark.

Gerelateerde tours

Locatie
Meer informatie?

+31 6 42 63 18 00

Binnen enkele minuten antwoord op al uw vragen

+31 40 209 21 70

Op werkdagen telefonisch bereikbaar

info@citytourseindhoven.com

Of al uw vragen per e-mail beantwoord