Welkom in Eindhoven ๐Ÿคฉ

3D Milestone

In Bosrijk in de wijk Meerhoven staat een heel bijzonder en afwijkend huis wat niet op de traditionele manier is gebouwd. Dit is het eerste 3D geprinte huis en dus een wereldprimeur. Het is van cement gemaakt en laagje voor laagje opgebouwd door de printer. Van buitenaf lijkt het op een woning uit de tekenfilmserie โ€˜de Flinstonesโ€™ maar binnen is het hypermodern.

Dit allereerste 3D geprinte huis trok zeer veel bekijks van zowel binnen als buitenlandse pers. Naast de binnenlandse pers kwam zelfs The Guardian een nieuwsitem over deze innovatieve manier van bouwen opnemen.

Het huis is gemaakt met een robotarm die 24/7 cement aan het printen was. Deze arm werd dan gevoed door een lange slang die het cement aanvoerde. Er werden 8 verschillende holle elementen geprint voor het huis en later werden deze โ€˜โ€™murenโ€™โ€™ gevuld met isolatiemateriaal.

Toen het huis eenmaal af was zijn alle losse elementen vervoerd naar de plaats waar het huis nu staat.

Dit huis is echter het begin van iets groters want er staan alweer 4 andere woningen op de planning met meerdere verdiepingen. In tegenstelling tot dit eerste huis is het de bedoeling dat deze huizen geprint gaan worden op de locatie zelf.

Door deze nieuwe manier van bouwen zijn er veel minder materialen nodig om een huis te bouwen. Ook is de vervuiling door deze manier van bouwen een stuk minder en kunnen nieuwe huizen sneller gebouwd worden, namelijk binnen vijf dagen.

Gerelateerde tours

Locatie
Meer informatie?

+31 6 42 63 18 00

Binnen enkele minuten antwoord op al uw vragen

+31 40 209 21 70

Op werkdagen telefonisch bereikbaar

info@citytourseindhoven.com

Of al uw vragen per e-mail beantwoord