Welkom in Eindhoven 🤩

Blob Eindhoven

Het futuristische gebouw ‘’de Blob’’ staat op het 18 septemberplein. Dit gebouw steekt af aan de omgeving wat traditioneel is gebouwd. De Blob is gebouwd door een Italiaanse architect genaamd Massimiliano Fuksas en de naam heeft ook betekenis: Binary Large Object. In de computerwereld is dit een brei van data en in de architectuur een vreemdsoortig gebouw war allerlei grillige vormen kan aannemen. Het hypermoderne gebouw is de toegang tot een winkelcentrum genaamd de Admirant. Verder zit er in de Blob ook een lunchroom waar je kunt genieten van het uitzicht op het 18 septemberplein en aan de andere kant de Philips lichttoren.

Het gebouw hoort tegenwoordig echt bij de skyline van Eindhoven. Het is een bekende ontmoetingsplaats geworden voor de Eindhovenaren en bezoekers. De creatie is 25 meter hoog en bestaat uit een mix van staal en glas. Het gebouw staat tegenover de lichttoren van Philips waardoor ‘’het oude Eindhoven’’ wordt vergezeld door ‘’het nieuwe Eindhoven’’.

De Blob wordt vergezeld door een kleiner gebouw met hetzelfde design van staal en glas aan de andere kant van het 18 septemberplein, deze is wel door een andere architect gemaakt en heet de bubble. Tussen deze gebouwen bevindt zich onder de grond aan beide kanten een fietstunnel met toegang tot een  ondergrondse fietsparkeerplaats waar plaats is voor 1700 fietsen! Deze fietstunnel is ook gemaakt door Massimiliano Fuksas en heeft ook iets weg van de Blob. Als je kijkt naar de ingang van de fietsenstalling zie je hier ook een gedeelte terug van wat met glas en staal is gecreëerd.

Met al deze innovaties en nieuwe technieken die alleen al op het 18 septemberplein te vinden zijn profileert Eindhoven zichzelf echt als de designstad.

Gerelateerde tours

Locatie
Meer informatie?

+31 6 42 63 18 00

Binnen enkele minuten antwoord op al uw vragen

+31 40 209 21 70

Op werkdagen telefonisch bereikbaar

info@citytourseindhoven.com

Of al uw vragen per e-mail beantwoord