Welkom in Eindhoven ๐Ÿคฉ

Henri Dunant Park

Dit in Noord-Eindhoven gelegen park ligt in stadsdeel Woensel. Het is een 22 hectare groot park wat in 1971 is ontworpen omdat ย er een stuk groen moest komen in dit toen nieuwe gedeelte van de stad. Het park moest een groot contrast zijn met de omgeving die bestaat uit rechte bebouwing.

Het is goed tot zijn recht gekomen want er is veel afwisseling in het park te zien. Van verre doorkijkjes tot korte zichtlijnen en gebogen paden patronen tot rechtlijnige patronen. Ook wordt het park gebruikt voor doorgaand fietsverkeer. Het park verbind namelijk twee woonwijken, namelijk De Tempel waar het park in ligt en de Woenselse Heide.

Er is een grote variatie aan groen in het park door de vele soorten bomen die er staan. Onder andere bevinden de populieren, Wilgen, Essen, Eiken, kastanjes en berken in het park. Naast het grote verschil van groen is er ook een verschil in hoogte.

Het park is niet alleen mooi om naar te kijken en in te lopen, Eindhoven is Eindhoven niet als er geen idee achter zit. In het midden van het park ligt een grote vijver, deze wordt sinds 2010 gebruikt voor de afvoer van het regenwater in de wijk. Op deze manier wordt de kwaliteit van het water verbeterd. Zo verbind Eindhoven technische innovatie met natuur.

Het is tevens een heerlijk park om lekker te picknicken. Voor kinderen is er een mooie speeltuin en een enorme berg. Ook Speelpark de Splinter gelegen in dit park. Wil je nog een ander park zien? Steek dan over naar de wijk Blixembosch voor het Aanschotpark en de Aanschotse Beemden. Tijdens mooie dagen is er ook altijd een ijscoman te vinden voor een lekker Italiaans ijsje.

Gerelateerde tours

Locatie
Meer informatie?

+31 6 42 63 18 00

Binnen enkele minuten antwoord op al uw vragen

+31 40 209 21 70

Op werkdagen telefonisch bereikbaar

info@citytourseindhoven.com

Of al uw vragen per e-mail beantwoord