Kasteel Geldrop

Dit kasteel bevind zich in Geldrop wat ten zuidoosten van Eindhoven ligt.
De eerste informatie over dit kasteel komt uit 1340 maar zeer vermoedelijk stond het kasteel er al eerder. Het kasteel heeft zware tijden meegemaakt. Zo werd er in 1651 tijdens de Gelderse Oorlogen een toren zo goed als volledig weg is geblazen. In de 17e en 18e eeuw is het kasteel erg verwaarloosd maar in 1770 heeft het kasteel weer een grote restauratie gehad.

In 1974 is het kasteel gekocht door de gemeente Geldrop onder voorwaarde dat zowel het kasteel als ook het landgoed gebruikt zou kunnen worden door het volk. In 1996 is het bezit geworden van de stichting Kasteel Geldrop. Zijn hebben hetzelfde doel als de gemeente: het kasteel en landgoed laten gebruiken door de bevolking.

Momenteel wordt het kasteel voor diverse doeleinden gebruikt. Voor de zakelijke gebruiker zijn er vergaderruimtes, lunchmogelijkheden en kunnen er bedrijfsevenementen georganiseerd worden.
Ook is het ideaal voor huwelijken, feesten, borrels en fotoreportages.

Je kunt heerlijk wandelen op het schitterende landgoed waar ook een grote speeltuin is met kinderboerderij . Wil je wat leren over de natuur? Maak dan eens een wandeling door de zintuigentuin waar je alles leert over bloemen, planten en bijen. Ter ondersteuning daarvan is er een labyrint met speurtocht.

Wil je op een mooie plek koffie drinken, lunchen of borrelen? Kom dan naar de idyllische Engelse landschapstuin. Hier kantje in alle rust met schitterend uitzicht genieten.

Gerelateerde tours

Locatie
Meer informatie?

+31 6 42 63 18 00

Binnen enkele minuten antwoord op al uw vragen

+31 40 209 21 70

Op werkdagen telefonisch bereikbaar

info@citytourseindhoven.com

Of al uw vragen per e-mail beantwoord