Welkom in Eindhoven ๐Ÿคฉ

Kasteel Heeze

Kasteel Heeze is een van de weinige bewoonde kastelen van Nederland. Het kasteel is gelegen in Heeze ย wat ten zuidoosten van Eindhoven ligt. Het bestaat uit twee delen. Een deel is een middeleeuws kasteel en het andere deel is later in 1665, gebouwd door Pieter Post. Hij was een bekende architect en onder andere bekend van het ontwerp van de vergaderzaal van de eerste kamer.

Tot en met 1648 werd het kasteel opgedragen aan de Hertog van Brabant. Hierna werd het bezit van de Staten Generaal der Verenigde Provinciรซn. In 1658 was er echter geen opvolger en werd het kasteel verkocht. De nieuwe eigenaar wilde graag het kasteel herbouwen aangezien het kasteel flink was komen te vervallen over de jaren. Het idee was om heel het kasteel plat te gooien en een nieuw en veel groter kasteel te bouwen. De opdracht werd gegeven aan Pieter Post maar de plannen om heel het gebouw neer te halen en een nieuw kasteel neer te zetten zijn nooit verwezenlijkt en is er alleen een voorgebouw neergezet. Het kasteel is door meerdere bekende personen uit de geschiedenis bewoond. Zo heeft een raadsman genaamd Paul Henri Thiry dโ€™Holbach van koning Lodewijk XV er gewoond.

In 1760 werd het kasteel verkocht aan Jan Maximiliaan van Tuyll en tot op de dag van vandaag is het kasteel van de Van Tuyll familie. Het kasteel geeft rondleidingen en is op deze manier te bewonderen. Kijk op kasteelheeze.nl voor meer informatie. Combineer het bezoek met een wandeling over de Strabrechtse Heide, de ingang ligt ook in Heeze.

Gerelateerde tours

Locatie
Meer informatie?

+31 6 42 63 18 00

Binnen enkele minuten antwoord op al uw vragen

+31 40 209 21 70

Op werkdagen telefonisch bereikbaar

info@citytourseindhoven.com

Of al uw vragen per e-mail beantwoord