Welkom in Eindhoven ๐Ÿคฉ

Kubuswoningen Helmond

In Helmond staan 18 kubuswoningen die zijn ontworpen door architect Piet Blom. Na de oplevering in Helmond zijn er ook kubuswoningen in Rotterdam gebouwd die wat meer bekendheid hebben in Nederland. De 18 woningen samen vormden een geheel met theater โ€˜het Speelhuisโ€™ย  maar dit theater is in 2011 verwoest door een brand. Het theater ligt nu even verderop en is gebouwd in een voormalige kerk.

Toen de eerste woningen werden gebouwd was het wereldwijd een hit, het werd in Amerikaanse tijdschriften behandelt en beschreven als โ€˜โ€™gigantische dobbelstenenโ€™โ€™. Toen de eerste huizen stonden schreef het Helmonds Dagblad dat er een twintigtal gegadigden waren voor de 3 huizen die er al stonden. Toen er meer huizen in de verkoop kwamen bleek de interesse geluwd en waren er nog niet genoeg kopers voor de 18 huizen.

Toen de kubuswoningen eenmaal af waren volgde de opening van het theater in dezelfde stijl. Het theater โ€™t Speelhuis was opgebouwd uit 37 kubussen en bevatte 3 zalen waarvan de grootste zaal 430 stoelen bevatte. Ook zat er een cafรฉ in genaamd Blom en Sanders vernoemd naar de architect Piet Blom en beeldend kunstenaar Har Sanders.

De kubuswoningen zijn nog steeds te aanschouwen.

Gerelateerde tours

Locatie
Meer informatie?

+31 6 42 63 18 00

Binnen enkele minuten antwoord op al uw vragen

+31 40 209 21 70

Op werkdagen telefonisch bereikbaar

info@citytourseindhoven.com

Of al uw vragen per e-mail beantwoord