Welkom in Eindhoven ๐Ÿคฉ

Landgoed Gulbergen

Het Dak van Brabant ligt op Landgoed Gulbergen in Nuenen en is gebouwd op een voormalige afvalstortplaats. Sinds 2003 zijn ze hier gestopt met het storten van afval en is het gebied omgetoverd tot een mooi natuurgebied met ongewone heuvels. Om het dak van Brabant te bereiken moet je flink klimmen want het hoogste punt ligt 62,3 meter boven NAP en is daarmee het hoogste punt van Noord-Brabant. Wij raden je aan om op een heldere dag de โ€˜bergโ€™ op te klimmen zodat je de omgeving echt kunt zien. Bij helder weer zie je o.a.de skyline van Eindhoven, het provinciehuis in โ€™s-Hertogenbosch en de Prins Claus Centrale in Maasbracht. Wil je een mooie afsluiting van de dag? Ga naar de top met zonsondergang en geniet van de mooie kleuren.

Als je genoeg hebt van het uitzicht zijn er nog tal van andere activiteiten in de buurt. Zo is er op de โ€˜bergโ€™ een golfterrein, een dierentuin en een evenemententerrein. Tevens zijn er verschillende mooie wandel- en fietsroutes uitgestippeld die onder andere langs de plek komen waar vroeger een steenfabriek heeft gestaan. Op deze plaats herinnert de langwerpige plas aan de reden dat hier de steenfabriek heeft gestaan, namelijk die van leemwinning.

Wil je het dak van Brabant bezoeken doe dit dan op onze E-Fatbikes. Het kost je zo geen enkele moeite de top te bereiken.

 

 

Gerelateerde tours

Locatie
Meer informatie?

+31 6 42 63 18 00

Binnen enkele minuten antwoord op al uw vragen

+31 40 209 21 70

Op werkdagen telefonisch bereikbaar

info@citytourseindhoven.com

Of al uw vragen per e-mail beantwoord