Welkom in Eindhoven ๐Ÿคฉ

Park Meerland

Dit park vormt het groene hart van Meerhoven, het ligt ook midden in het centrum van de jongste wijk van Eindhoven. Het gebied waar nu het park ligt was vroeger een militaire vliegbasis genaamd het Welschap. De basis ligt nu op hetzelfde terrein als Eindhoven Airport met de naam vliegbasis Eindhoven.

Park Meerland heeft meerdere prijzen gewonnen zoals de Dirk Roosenburg architectuur en publieksprijs. Het schitterende park is ย 60 hectare groot, vergelijkbaar met 100 voetbalvelden. Het park is aangelegd in de ย Engelse landschapsstijl met glooiingen, heuvels, bossen, weidse grasvlaktes, prachtige uitzichten, kronkelende vennetjes, bruggetjes en grote waterstromen. Het park verbind vijf wijken van Meerhoven ; Zandrijk, Bosrijk, Grasrijk, Waterrijk en Meerrijk.

Het park kan je opdelen in drie gedeeltes en in tweeย  daarvan staan koeien te grazen. Het derde gedeelte is een speelweide. Hierop doen bewoners activiteiten die door iedereen georganiseerd kunnen worden. Op deze manier voelt het park heel snel erg levendig aan. Naast het mooie groen is er ook een hele mooie fauna te aanschouwen. Denk aan ooievaars en oeverzwaluwen maar er zijn ook al verschillende bedreigde vogelsoorten gespot in dit natuurgebied.

Dit bijzondere park moet je gezien hebben als je in de buurt bent. Echt een aanrader. En als je toch in de buurt bent bezoek dan ook het voormalige luchthavengebouw aan de overkant van het park. In het gebouw is een horecagelegenheid gevestigd met de naam Echt Welschap.

 

Gerelateerde tours

Locatie
Meer informatie?

+31 6 42 63 18 00

Binnen enkele minuten antwoord op al uw vragen

+31 40 209 21 70

Op werkdagen telefonisch bereikbaar

info@citytourseindhoven.com

Of al uw vragen per e-mail beantwoord