Welkom in Eindhoven ๐Ÿคฉ

Philips de Jongh park

Dit schitterende park, gelegen in stadsdeel Strijp, is vernoemd naar Anna Philips de Jongh, de vrouw van Anton Philips. Anton Philips was samen met zijn broer Gerard de oprichter van het bedrijf Philips. In 1920 schonk het echtpaar het park aan de gemeente Eindhoven onder voorwaarde dat het altijd een park blijft voor bewoners en bezoekers van Eindhoven. Hier mag dus nooit worden gebouwd en tot op de dag van vandaag is de familie Philips betrokken bij het park.

Het is een prachtig oud park, met grasvelden, afgewisseld met bos in een kenmerkende Engelse landschapsstijl. Je kunt hier heerlijk dwalen en verdwalen op de slingerende paden langs rododendrons en oude bomen die een bijzondere lichtinval creรซren.

Aangezien het naast de Herdgang ligt, houdt de selectie van PSV hier regelmatig hun boslopen. Ook zijn hier regelmatig andere sportclubs aan het trainen. Kom eens kijken als er een open PSV training is en maak foto’s van en met de spelers. Je kunt ‘s ochtends kijken naar de training van het team en daarna de rest van je dag in het park doorbrengen.

Frits Philips, zoon van Anton Philips en Anna Philips- de Jongh, heeft het grootste gedeelte van zijn leven op landgoed de Wielewaal gewoond, ook onderdeel is van dit park. .

Dit park is een fijne plek om even weg te zijn van de bruisende stad, achterover te leunen en te genieten van de natuur. Je kunt hier perfect picknicken of plaatsnemen op het terras van het park paviljoen Philips de Jongh en genieten van het uitzicht. Ook is het bezoeken van de Philips fruittuinen erg de moeite waard.

Gerelateerde tours

Locatie
Meer informatie?

+31 6 42 63 18 00

Binnen enkele minuten antwoord op al uw vragen

+31 40 209 21 70

Op werkdagen telefonisch bereikbaar

info@citytourseindhoven.com

Of al uw vragen per e-mail beantwoord