Welkom in Eindhoven ๐Ÿคฉ

Radiomonument

In de jaren twintig stort Philips zich, na een aarzelend begin, vol op de radiomarkt. Op 12 maart 1927 slagen onderzoekers erin met een kortegolfzender het eerste radiocontact met de Nederlandse overzeese gebieden tot stand te brengen: Hallo Nederlands-Indiรซ! Hier PCJJ, de kortegolfzender der

Philips-laboratoria, Eindhoven, Holland’. Philips is de eerste die zoโ€™n grote afstand 16.000 kilometer – weet te overbruggen. Vanuit de hele wereld volgen bewonderende reacties. De eerste radioverbinding vormt een belangrijke stimulans voor de ontwikkelingen rondom de radio. In september 1927 wordt de eerste Philips-radio gepresenteerd. Nog in hetzelfde jaar start Philips met de massaproductie van radiotoestellen. De groei is zo onstuimig dat het concern vijf jaar later is uitgegroeid tot de grootste radiofabrikant van de wereld.

Het monument wat deze gebeurtenis in beeld probeert te brengen is ontworpen door Dirk Roosenburg en gecreรซerd in 1936 door beeldhouwer Albert Termote. Het beeld is een herinnering aan de eerste radioverbinding met het toenmalig Nederlands-Indiรซ.

Het beeld moet een roepende vrouw voorstellen die over de zee een bericht roept naar de overkant. Philips moet de roepende vrouw voorstellen, de roep het radiocontactย  en het water moet de grote afstand naar Nederlands-Indiรซ voorstellen.

Gerelateerde tours

Locatie
Meer informatie?

+31 6 42 63 18 00

Binnen enkele minuten antwoord op al uw vragen

+31 40 209 21 70

Op werkdagen telefonisch bereikbaar

info@citytourseindhoven.com

Of al uw vragen per e-mail beantwoord