Welkom in Eindhoven 🤩

Stönner Meijwaardbrug

De brug over het Wilhelminakanaal is onderdeel van de 14 kilometer lange route met de naam  ‘de Groene Corridor’. Het is een groene verbinding tussen het centrum van Eindhoven, de historische markt in Oirschot en nationaal landschap Het Groene Woud. Het doel is meer groen, meer beleving en recreatiemogelijkheden te krijgen op deze verbinding tussen Eindhoven en Oirschot. Een prachtige route die de schoonheid van Noord Brabant laat zien.

De fietsbrug bestaat uit hout en rust op twee bakstenen pijlers aan twee kanten van de oever. Midden op de brug heb je een mooi uitzicht op de Sint-Petrusbasiliek die in het centrum van Oirschot op de Markt staat. Om de brug op te komen zijn er twee stalen aanbruggen gemaakt, dit zijn twee langzaam stijgende fietspaden om de brug te bereiken. Er zit  een roestkleurige coating om de brugleuning heen en in de avond word deze prachtig verlicht.

In Oirschot en bij het Wilhelminakanaal is tijdens de 2e Wereldoorlog een flinke strijd geweest . Hierdoor is de brug vernoemd naar 2 gesneuvelde soldaten tijdens Duitse beschietingen in 1944. Rinus Stönner en Willem Meijwaard vochten voor de vrijheid van Nederland met de Prinses Irene Brigade.

Wij raden je aan om in het donker de brug te bekijken om een nog mooier beeld te krijgen maar overdag is deze ook al enorm indrukwekkend.

Gerelateerde tours

Locatie
Meer informatie?

+31 6 42 63 18 00

Binnen enkele minuten antwoord op al uw vragen

+31 40 209 21 70

Op werkdagen telefonisch bereikbaar

info@citytourseindhoven.com

Of al uw vragen per e-mail beantwoord