De voormalige Philips Bedrijfsschool in Eindhoven, een gemeentelijk monument, is getransformeerd tot een modern wooncomplex met 442 woningen. Het voormalige congrescentrum op de begane grond fungeert nu als een restaurant, terwijl de kantine wordt verhuurd als commerciële ruimte. Opmerkelijk is dat de werkplaats, in 1993 aan het gebouw toegevoegd, nu dienst doet als een klimhal.

Met een rijke geschiedenis in onderwijs, organiseerde de afdeling Onderwijs en Volksontwikkeling bij Philips sinds 1920 bedrijfsopleidingen. In 1929 werd het eerste verzamelgebouw aan de Frederiklaan geopend voor alle opleidingen. Na schade door een bombardement tijdens WOII werd het hoofdgebouw onherstelbaar beschadigd. De nieuwbouw, ontworpen door Dirk Roosenburg, werd in 1949 voltooid. Het gebouw onderging in 1993 een verbouwing voor huisvesting van het technisch lyceum, waarna het werd gebruikt door het ROC en het Summa College.

Tegenover dit gebouw ligt de Philips-fontein Panta Rhei. Het indrukwekkende kunstwerk combineert een dynamiek van water en licht. Het is ontworpen door de bekende Nederlandse kunstenaar Hugo Vrijdag. Het staat symbool voor de voortdurende verandering en evolutie – zoals de Griekse uitdrukking “Panta Rhei” suggereert, wat “alles stroomt” betekent. Het water stroomt en danst in verschillende patronen en vormen, terwijl de verlichting het geheel een magische en betoverende sfeer geeft, vooral ’s avonds. De Philips-fontein Panta Rhei is niet alleen een visueel spektakel, maar ook een geliefde ontmoetingsplaats en een herkenningspunt in de stad Eindhoven, waar bewoners en bezoekers kunnen genieten van de schoonheid en de rustgevende ambiance.

Wil je meer over de historie van Philips weten? Boek dan onze Philips Heritage tour.