De Hovenring

De Hovenring is een fietsrotonde gehangen aan kabels die bevestigd zijn aan een soort grote pyloon. Deze constructie ziet er erg futuristisch uit maar is ook daadwerkelijk erg nuttig en erg veilig. Voor fietsers is hier op een bijzonder mooie manier een hoog liggende rotonde gemaakt, volledig vrij van de onderliggende wegen voor auto’s en zonder stoplichten voor de fietsers.

De aanleg begon in mei 2011 en de brug is een half jaar later opengesteld voor verkeer. Omdat het de eerste zwevende fietsrotonde was waren er wat problemen en een week later werd de rotonde alweer gesloten vanwege een kleine ontwerpfout. Pas op 29 juni 2012 is de rotonde volledig geopend.

Het bouwwerk bevat een pyloon van 70 meter, 24 kabels die de constructie omhoog houden en heeft een doorsnee van 75 meter.

Het bouwwerk wordt door verschillende mensen beschreven als een omgekeerde berenkuil. Dit komt niet alleen omdat je op  de Hovenring als fietser omhoog fietst en in de berenkuil juist naar beneden. Ook is de Hovenring  bekend om de  technische hoogstandjes en de Berenkuil vanwege creativiteit en vrijheid.

Wil je een leuke fietstocht maken? Fiets dan via de Tegenbosch fietsbrug langs het kanaal naar de hovenring.

Gerelateerde tours

Locatie
Meer informatie?

+31 6 42 63 18 00

Binnen enkele minuten antwoord op al uw vragen

+31 40 209 21 70

Op werkdagen telefonisch bereikbaar

info@citytourseindhoven.com

Of al uw vragen per e-mail beantwoord