Welkom in Eindhoven ๐Ÿคฉ

Strijp-S

Strijp-S is een oud industriegebied van Philips ย dat is uitgegroeid tot een hip en creatief gedeelte van de stad. Het is daarmee een van de belangrijkste hotspots van Eindhoven geworden.

Van 1916 tot 2000 was Strijp-S een industriegebied van Philips in de wijk Strijp. Philips zocht ruimte om uit te breiden omdat het in het centrum te klein was geworden. In de eerste wereldoorlog moesten de werknemers van concurrenten Siemens en AEG deelnemen aan de strijd en kwamen daarom grotendeels stil te liggen. De werknemers van Philips konden wel doorwerken en het aantal werknemers steeg in een rap tempo. Ook kwamen er gastarbeiders uit andere landen vanwege de oorlog naar Eindhoven toe en gingen werken op Strijp-S waardoor het werknemersaantal snel steeg. Al snel breidde Philips Strijp-S uit naar 3 fabrieken van 7 etages hoog en was Strijp-S 25 ha groot. Naast deze gebouwen liggen op Strijp-S ook het Klokgebouw en het NatLab. ย Omdat het gebied alleen toegankelijk was voor werknemers van Philips was de bijnaam โ€œde verboden stadโ€. Als je niet werkzaam was bij het bedrijf kwam je er niet in. De voormalige Philips terreinen Strijp-T en Strijp-R die aan de andere kant van de Beukenlaan liggen zijn iets later gebouwd. Philips had vroeger de ambitie om Strijp-IJ en Strijp-P te bouwen zodat deze de letters Strijp uit zouden spellen maar dit is nooit van de grond gekomen.

Tegenwoordig is Strijp-S dรฉ hotspot in Eindhoven en is hier van alles te doen. Het is nog steeds een creatief gedeelte van de stad met veel bedrijven in deze richting. Je ziet nu enorm veel nieuwe maar bijzondere hoogbouw in het straatbeeld waaronder de nieuwe Trudo toren met op iedere verdieping meerdere bomen wat het tot een verticaal bos maakt. Ook is hier urban sports center Area51 te vinden. Ga hier zeker eens naartoe om je te vergapen aan de kunsten van BMX-ers en skaters. In gebouw het Veem zit een kleine foodhal en een mooie brouwerij met proeflokaal. Je kunt lekker winkelen in o.a. de Urban Shopper in gebouw Anton en verdeeld over Strijp-S komen er steeds meer winkelmogelijkheden bij. Voor muziek moet je zijn bij pop podium Popei en voor de middelgrote concerten in het Klokgebouw. Op Strijp-S wordt รฉรฉn keer per maand de FeelGood Market gehouden op het Ketelhuisplein, een markt geรฏnspireerd op de Hippie markten op Ibiza.

Gerelateerde tours

Locatie
Meer informatie?

+31 6 42 63 18 00

Binnen enkele minuten antwoord op al uw vragen

+31 40 209 21 70

Op werkdagen telefonisch bereikbaar

info@citytourseindhoven.com

Of al uw vragen per e-mail beantwoord