Food Tour Zeeland deel 1

Blog geschreven door Bo Chvasta | Momlifewithacnes | Dewereldvanbo

“Al proevend Zeeland ontdekken”

Wij werden door Food Tour Zeeland/ City Tours Eindhoven uitgenodigd om een nieuwe foodtour uit te proberen: Food Tour Zeeland.ย  En wel een foodtour door onze eigen achtertuin. Door zowel Walcheren als door Schouwen -Duiveland. Een tour van ruim 100 km. Met 6 horeca stops verdeeld over deze 2 mooie eilanden op Zeeland. Alle ingrediรซnten voor een gezellig dagje uit met ons gezin.

Als je de tour boekt krijg je een wachtwoord en een link naar de speciale app. Op deze app die speciaal is ontwikkeld voor de Food Tour door zeeland staat de hele route uitgestippeld. Maar liefst 20 verschillende punten. Waarbij je op de meeste punten ook echt stopt en bij sommige punten gelijk doorrijdt. Deze punten zijn er vooral om voor jouw de mooiste route mogelijk te maken. In de app krijg je ook bij elk punt leuke en interessante achtergrond informatie. De app is in maar liefst 8 verschillende talen vertaald en ook is er audio opname beschikbaar.

De Tour start om 10.00 uur en eindigt om 20.00/21.00. Bij elk punt staat ook een geschatte tijd dat je ergens hebt om te blijven. Zodat je de tour in een dag kan doen. Je kan er zelf voor kiezen of je ergens iets korter blijft en bij de andere iets langer. Maar let wel op het laatste punt is een horeca stop en de keuken sluit daar om 20.00 dus houd daar rekening mee. En wil je ergens nog eens wat langer kijken ga dan zeker een keer terug om die plek op je gemak te bekijken.

Wij begonnen onze dag om 10.00 uur in Serooskerke. Dit is ook gelijk de eerste horeca stop en die begint voor zowel ons als voor de meiden heel goed. Met koffie en appelgebak en de meiden mogen iets fris en een warm worstenbroodje. Dit is ook een plek die bij ons om de hoek is waar wij ook veelvuldig komen. Molen De Jonge Johannes, een pannenkoeken restaurant met een fijn overzichtelijk terras een hele fijne buitenspeeltuin.

Daarna rijden we door naar stop 2 de imkerij in Poppendamme waar we alles leren over de bijen en kan je in het winkeltje de lekkerste producten gemaakt van de honing kopen. Stop 3 is een doorrijd punt. Een punt waar je tijdens deze tour niet stopt. Maar of je nou in zeeland woont of hier op vakantie bent met kleine kinderen., het is zeker een bezoekje waard is. Dit is namelijk speeltuin Poppendamme. Of zoals mijn eigen kinderen het noemen de bijenspeeltuin. De volgende stop om te stoppen is de kapel van Hoogelande in Grijpskerke. De kapel was niet te bezichtigen toen wij er waren en dat vond ik persoonlijk wel erg jammer. Ik brand altijd graag een kaarsje op dit soort mooie plekjes. Maar loop zeker een rondje rond de kapel. Of ga aan de achterkant even heerlijk op een bakje zitten en geniet van de rust die deze plek uitstraalt. Stop 5 zagen wij al vanaf de verte al voor ons uitrijzen. Het is namelijk de mooie witte molen genaamd Brassers korenmolen een molen die al 6 generaties word doorgegeven. Als je naar deze molen toe rijd zie je hem over de weilanden met de duinen op de achtergrond. Wat voor mij toch echt wel een heel mooi typisch Zeeuws gezicht geeft. Je kan rond de molen lopen en bij de molen is ook een winkel waar je verschillende streekproducten kan kopen.

Om 11.00 uur kwamen we aan bij stop 6 en dit is weer een horecastop. Kaasboerderij Mariekerke in Meliskerke is een schapenboerderij en een boerenfarm camping ineen. Loop eerst langs de stallen waar er een overload is aan lammetjes om daarna in het winkeltje de verschillende kazen en yoghurt op te halen om die daarna buiten op het terras te proeven. Ben je net als ons met kinderen neem dan ook zeker een kijkje op de kindertuin. En laat de kinderen hun benen strekken in de speeltuin. Wij bleven bij deze stop dus ook wat langer met de meiden. En het is ook zeker een plek waar we nog eens terug zullen komen deze zomer. Om ook gelijk een ijsje te proeven op de ijsboerderij die aan de ander kant van de weg is. Stop 7 is een kleine stop dit is namelijk de scheve toren in Meliskerke. Deze kerktoren staat scheef en ondanks dat er verschillende geruchten (de een nog gekker dan de ander)gaan over hoe dit komt. Houden wij het maar op de meest logische reden dat is dat hij is verzakt . De volgende stop is nummer 8 wij arriveerde hier rond 12 uur wat voor ons deze stop de perfecte stop was voor een volgende horeca stop. En wat mag je niet missen als je in zeeland bent….? Dat zijn natuurlijk de bolussen. Ondanks dat dit echt niet mijn favoriete lekkernij is is dit toch wel iets wat zeker in deze tour hoort. Wij namen hier ook een paar broodjes voor de lunch en een heerlijk pizzabrood mee voor later op de avond of voor de borrel op zondag.

Stop 9 Is de eerste vuurtoren op deze tour en dan gelijk een hele speciale namelijk ‘t Hoge licht in Westkapelle. Wat er zo speciaal is aan deze vuurtoren is dat deze vuurtoren namelijk niet direct aan het water ligt maar in het centrum. Helaas was de vuurtoren nu ook niet te bezichtigen. Maar kijk zeker even voor de openingstijden want hij is op sommige dagen wel geopend. De laatste stop die ik in deze eerste deel van de twee delen wil bespreken is stop 10 ook dit is een vuurtoren en ook deze ligt in Westkapelle. Vuurtoren Noorderhoofd is een ijzeren vuurtoren uit 1875 en deze ligt wel aan de kust. En samen met de vuurtoren in het centrum voeren de lichten รฉรฉn lichtlijn uit zodat de schipper zonder problemen zichzelf kan navigeren door het Oostgat.

Een tip van mij: weet je nog de bolussen die je kreeg bij stop 8 eet ze niet gelijk op maar neem ze mee naar stop 9 en eet ze hier op de zeedijk op terwijl je naar een van de vele schepen kijkt die hier geregeld voorbij varen.

Ben jij ook benieuwd naar de rest van onze Food Tour door Zeeland vergeet dan zeker deel 2 niet te lezen.

Maar je kunt natuurlijk ook de tour zelf maken dat is natuurlijk ook mogelijk. Neem dan een kijkje op:
www.citytourseindhoven.com/food-tour-zeeland

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Simone Greefhorst

Simone Greefhorst

Mede-eigenaar

Meer lezen