Food Tour Zeeland deel 2

Blog geschreven door Bo Chvasta | Momlifewithacnes | Dewereldvanbo (deel twee)

“Al proevend Zeeland ontdekken”

In het eerste deel van de blog over Food Tour Zeeland deelde ik stop 1 tot en met stop 10 en ook de eerste 3 horeca stops kwamen voorbij. Zo begonnen wij met appeltaart, aten wij een bolus, proefden we schapenkaas en yoghurt. We eindigde in het eerste deel op de zeedijk in Westkapelle. Dus laten we snel verder gaan waar we gebleven zijn.

Stop nummer 11 is geen echte stop maar weer een doorrijd punt. Door deze punten is het wel zo dat je als je langs dit punt navigeert je de mooiste route krijgt. Als je langs dit punt rijd en de wind staat goed dan zul je heel veel surfers en kite surfers zien want je rijdt namelijk langs het auto strand. Onderweg naar stop nummer 12 rijd je door Domburg en dikke tip van mij kom hier zeker eens terug en eet een lekker ijsje bij de Ijsvogel of bij ‘t begin.

Stop 12 is De Manteling en kasteel Westhove. Een stuk onwijs mooi natuurgebied. Loop over het oude stenen bruggetje waar je een onwijs mooi uitzicht hebt over kasteel Westhove. Heb je kleine kinderen loop dan een klein stukje door en ga naar onder de lokale mensen bekende klimbomen. En als je geluk hebt zie je ook nog herten. Na deze wandeling zul je wel honger hebben gekregen en gelukkig is stop 13 weer een horecastop. Bij het Kaslokaal in Oostkapelle krijg je een heerlijke verse groetensoep (wij konden kiezen uit champignon en tomaat) en de kinderen een pannenkoek. Na het eten liepen wij een rondje door de tuin en speelde de meiden met hartenlust zowel binnen als buiten. Kom je hier op een warme dag raad ik je zeker aan ga in รฉรฉn van de heerlijke hoekjes in de tuin zitten om te genieten van je soep.

Naar stop 14 is รฉรฉn van de langere stukken die je rijd, je rijd hier namelijk naar de deltawerken. En ook al rijden wij elke week meerdere malen over de kering heen het is en blijft zoiets moois. Hoe de sluizen er voor zorgen dat wij onze voeten droog houden. Na het bekijken van Neeltje Jans is er natuurlijk maar รฉรฉn ding die het plaatje compleet maakt. En dat is het eten van verse kibbeling bij Proef Zeeland. Ja je leest het goed stop 15 is ook weer een horeca stop. Misschien iets snel na de soep maar dat is mijn eigen mening. Als je de tijden precies volgt kom je hier omstreeks 16.15 uur aan. Houd er wel rekening mee het kan hier zeker in het weekend en in de zomer behoorlijk druk zijn. En de meeuwen houden ook wel van een stukje verse kibbeling. Dus laat je kibbeling niet onbeheerd achter. Dit is ook de laatste stop op Walcheren.

We rijden nu door naar Schouwen-Duiveland. Het is een stukje rijden naar stop 16. Maar deze stop is het zeker waard om even voor uit de auto te stappen en de toren te beklimmen. Stop 16 is namelijk de Plompe toren. Bij binnenkomst loop dan zeker niet gelijk door naar boven maar luister naar het leuke verhaal over de verloren stad. De weg naar boven is elke traptrede waard want wauw wat een uitzicht heb je over het landschap. Stop 17 is in Brouwershaven parkeer je auto midden op het plein tegenover het imposante stadhuis. En neem een kijkje door de leuke jachthaven en langs de winkels en restaurant. Loop door de smalle straatjes en bewonder de oude gevels. Na nog een keer gezwaaid te hebben naar de mensen op de verschillende boten is het tijd om door te rijden naar stop 18.

Stop 18 is ook een dorp genaamd Dreischor je rijd hier een echt ringdorp in. Zelf toen ik dit las wist ik niet wat dit was maar toen we naar de Adriaans kerk reden en onze auto parkeerde wist ik direct wat het betekende. Een ringdorp is namelijk รฉรฉn van de oudste dorp typen in Nederland. Het betekend namelijk dat de kerk die in het middelpunt van Dreischor ligt omringt word met huizen en dus in een ring om de kerk ligt. Loop een rondje rond de kerk en schommel onder de oude boom bij de kerk voor je doorrijdt naar stop 19. Stop 19 ligt ook in Dreischor dus is maar een klein stukje verderop. Eenmaal op de parkeerplaats aangekomen van wijnhoeve De Kleine Schorre zie je gelijk dat dit niet zomaar een stop is om over te slaan. In plaats van normale strepen om de parkeervakken aan te duiden word dit gedaan door wijnglazen en wijnflessen. Een super klein en leuk detail. Toen wij hier aankwamen was de winkel helaas al gesloten die sluit om 17.30 uur al. En helaas als je de tijd aanhoudt van de tour arriveer je hier rond 19.00 uur. Wij arriveerden hier al om 18 uur dus waren net iets te laat. Wel was het proeflokaal open en hebben we een eigen proeverij samen gesteld van verschillende proefglaasjes die ze op de kaart hebben staan. Omdat het dus wat later was hebben we niet de volle ervaring kunnen hebben van de wijnhoeve maar dat is ook zeker een reden om nog eens terug te komen. We hebben nu al een stukje kunnen proeven;) snap je hem!!

De volgende stop is een horecastop en gelijk de laatste stop. Het toetje op een gezellige dag. Vanuit Dreischor rijdt je door naar Kerkwerve naar Restaurant de Heerenkeet. Hier staat een heerlijk ijsje op je te wachten. Wij hadden geluk en was er nog een plekje op het terras om ons ijsje op te eten. En bespraken wij nogmaals de dag door en sloten ons dag af met een heerlijk drankje.

Wij stapten om 19.30 uur weer in de auto om terug te rijden naar huis. En ondanks dat het een volle dag was met de auto op pad hebben we ons geen minuut verveeld,ย  het was een variรซrende dag. Met zoveel verschillende stops en gerechtjes.

Wel hebben wij nog รฉรฉn laatste tip:
Neem zeker wat te drinken en wat lekkers mee voor in de auto. Zeker als je een grote eter bent kan je nog trek hebben. Je krijgt maar 1 keer wat te drinken tijdens de tour en dat is aan het begin. Dus wil jij niet bij elke horeca stop wat te drinken kopen neem dan zeker zelf wat mee.

Denk jij na het lezen van deze 2 delen dat is een leuk uitje…?
Of je nu in zeeland woont of hier op vakantie bent het is zeker een aanrader. Je ziet zoveel in รฉรฉn dag vol cultuur en natuur.

Boek dan jouw Food Tour Zeeland op www.citytourseindhoven.com/food-tour-zeeland

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Simone Greefhorst

Simone Greefhorst

Mede-eigenaar

Meer lezen