Ontdek de lichtjesroute Eindhoven

Van 18 september 2021 t/m 10 oktober 2021 is er in Eindhoven weer de jaarlijkse lichtjesroute Eindhoven.

Lichtjesroute Eindhoven, die moet je gezien hebben!

Misschien denk je wat is een lichtjesroute?
Ieder jaar branden er gedurende drie weken wel 100.000 lampjes door Eindhoven. Het gaat om 60 projecten waar vrijwilligers maanden aan werken om onze lichtstad gedurende drie weken te verlichten. Deย Lichtjesroute van 22 kilometer lang bestaat uit een traject door het centrum van Eindhoven, en door de stadsdelen Stratum, Strijp en Woensel.
Deze lichtjesroute is een eerbetoon aan de bevrijding door de geallieerden op 18 september 1944. De soldaten werden destijds verwelkomd door de Eindhovenaren met lampen achter de ramen.

De lampen worden op 18 september ontstoken en worden gedoofd op de 2e zondag van oktoberย  om 22.30 u. De lampen branden zondag t/m donderdag van 19.00ย uย tot 22.30ย uย en vrijdag en zaterdag van 19.00ย uย t/mย 23.30ย u.ย Een groot deel van de ornamenten gaat pas aan als de lantaarnpalen aangaan.

Deze leuke route kun je met de auto, fiets, brommer of motor volgen. De rustigste dagen zijn maandag tot en met donderdag. In het weekend is het drukker, houd dan rekening met filevorming op de route.

  • Met de fiets zonder kinderen: twee uur;
  • Met de fiets met kinderen: drie uur;
  • Met de auto midweeks: anderhalf uur;
  • Met de auto in het weekend: drie uur, filevorming!
  • Te voet: circa 6 uur, advies: doe het in twee etappes.

Het is super speciaal om de route met de route te fietsen en daarom heeft de organisatie zelfs voor een lichtjesroute Guide gezorgd: de izi.Travel app, deze toont de fietsroute op een plattegrond en speelt op 23 locaties automatisch geluidsfragmenten van de audiotour af. Luister naar de Smurfen, leer wat Poppy Day betekent en ontdek wat het Lampenmaakstertje met Philips te maken heeft. Als je de audiotour hebt gestart houd izi.Travel via de GPS van jouw toestel bij waar jij op dat moment bent. Als je in de buurt van een ornament komt speelt izi Travel het bij behorende geluidsfragment automatisch af.

Huur onze E-Fatbikes gedurende de lichtjesroute en geniet van de mooie lichtjes, de gezelligheid en het comfort van de E-Fatbikes. Genieten en niet moe worden door het fietsen, wat wil je nog meer?ย 

Je start bij ons op kantoor aan huis tussen 19.00 uur/19.30 uur en bent weer terug tussen 22.00 uur/23.00 uur.

Prijs: โ‚ฌ 29,95 per E-Fatbike (kinderen van 7 jaar tot 11 jaar mogen gratis achterop) Vol = Vol. Klik op deze link voor meer informatie.ย 

Tip! De organisatie van de Lichtjesroute stimuleert bezoekers al jaren om de Lichtjesroute op de fiets te rijden daarom organiseren ze op 25 september een speciale fietsavond.

Om de fietsavond wat extra sfeer te geven zijn er op diverse plaatsen dingen te beleven.ย 

Op 4 plaatsen in de stad zorgen muziekgroepen voor een gezellige sfeer. Daarbij kunnen bezoekers genieten van een gratis kop koffie of thee. Voor de kinderen is er Ranja.

Deze plaatsen zijn:

  1. Vlokhoven
  2. Hendrik de Keyzervijver
  3. Pastoriestraat 108
  4. Burghplein
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Simone Greefhorst

Simone Greefhorst

Mede-eigenaar

Meer lezen