Welkom in Eindhoven ๐Ÿคฉ

Het Klokgebouw

Het klokgebouw staat op het terrein van Strijp-S in de wijk Strijp. Strijp-S behoorde toe aan Philips en de bijnaam voor dit terrein was ook wel โ€˜de verboden stadโ€™. Als je geen Philips medewerker was mocht je er niet in. Strijp-S was het eerste terrein, Strijp-T het tweede en Strijp-R het derde. Het is nooit zover gekomen maar het was oorspronkelijk de bedoeling om ook Strijp-IJ en P te bouwen.

Het klokgebouw is opgeleverd in 1928 en hier maakte Philips de Philite, een eigen beschermde naam voor bakeliet wat gebruikt is voor allerlei technische doeleinden. Frits Philips begon in dit gebouw zijn carriรจre in 1930. De gebouwen aan de overkant, de machinekamer en het ketelhuis, voorzagen het terrein van warmte. De naam van het gebouw is te danken aan de klok in de toren met de letters van Philips erin verwerkt.

Het klokgebouw is nu het kloppend hart van creatief Eindhoven met meer dan 100 ondernemers in de creatieve sector. Inmiddels zitten er op het hele terrein enorm veel creatieve, innoverende bedrijven.

Het imposante gebouw van 30.000 m2 biedt ook ruimte aan performers. Zo biedt PopEi volop oefenruimte en een podium aan iedereen die iets wil gaan doen met dans of popmuziek.

Direct aan het klokgebouw grenzend is het ROC gevestigd met de artiesten- en rockopleiding. Verder zijn er op de begane grond mooie ruimtes voor evenementen tot 10000 bezoekers.

Aan de rechterzijde van het gebouw is het Blue Collar hotel te vinden. Dit eigenzinnige tweesterren hotel zit vol met karakteristieke elementen uit de Philips tijd. De sfeer is robuust en industrieel te noemen. Op de bovenste verdieping is restaurant the Starlight lounge te vinden met een schitterend uitzicht over de stad. Het Blue Collar Hotel staat voor een laagdrempelig, levendig en stoer Rock & Roll Hotel met een eigentijds en eigenzinnig karakter waar belevenis en gastvrijheid hoog in het vaandel staan.

Gerelateerde tours

Locatie
Meer informatie?

+31 6 42 63 18 00

Binnen enkele minuten antwoord op al uw vragen

+31 40 209 21 70

Op werkdagen telefonisch bereikbaar

info@citytourseindhoven.com

Of al uw vragen per e-mail beantwoord