Wat is er te doen in Woensel-west?

Woensel-West is een wijk in het westen van het centrum. Deze wijk had een slecht imago maar is veranderd in een moderne, kleurrijke en hippe wijk!

In Eindhoven zelf stond deze wijk vroeger bekend om zijn problemen als prostitutie en criminaliteit. Woensel-west is een volksbuurt en staat vol met huurwoningen en hele kleine woningen. Een tv-show in Nederland waarin ze ‘โ€™probleemwijken’ bezoeken, heeft deze wijk zelfs onder de aandacht gebracht. Het beeld van alle problemen die zich in Woensel-West afspeelden, was echt niet gunstig voor de stad. Daarom besloot de gemeenteraad enkele jaren geleden om verbeteringen aan te brengen. En vandaag kun je daar echt het resultaat van zien.

Een van de dingen die ze deden, is oude huizen vervangen door volledig nieuwe. Deze huizen zijn uniek en opvallend door hun kleuren. De huizen zijn in allerlei kleuren geschilderd en dit toont het nieuwe beeld van de opkomende wijk: kleurrijk, hip en dynamisch. Het eerste deel van de wijk heet Volta Galvani. De Galvanistraat was het eerste aan de beurt met het opknappen en de naam Volta Galvani verwijst naar de twee ontdekkers van respectievelijk het galvanisme en de batterij.
Er wordt ook veel groen aangebracht voor het welbevinden van de mensen.
Het gebied met de nieuwe woningen heet: de Celsiusbuurt.

Naast de nieuwe huizen hebben ze ook nieuwe winkels en restaurants gebouwd vol vintage mode, culinaire food beauty, wellness, muziek en nog veel meer. Het nieuwe winkelgebied heet: de Woensel Westside-stores die nu een opkomende winkelplek in Eindhoven is. Er zijn inmiddels al 39 winkels. Het zijn vaak startende kleine ondernemers. ย Er zit o.a. een bakkerij en daar verkopen ze brood en banket tegen een gereduceerd tarief omdat het een dag oud is. Geweldig concept tegen de voedselverspilling. Ook zit er een leuke wijnboetiek met een volledig biologisch assortiment.

Een tip is het nieuwe Kelderman & Van Noort (KEVN) aan de Galileistraat. Een combinatie van eten, drinken en kunst. Zelf noemen ze het โ€˜het huis van makers en kijkersโ€™ met studioโ€™s, exposities en een bar in het groen. Het is pas opgeleverd en het resultaat mag er zijn.

Wil je naar Woensel-West?

Neem dan de trein van Eindhoven naar Eindhoven Strijp-S. Dan is het maar 5 minuten lopen en ben je op locatie.
Met de fiets of auto? Rijd dan naar het Celsiusplein en van daaruit kun je de leuke buurt verkennen.

Er is naast de mooie kleurrijke huizen en winkels ook veel mooie street art of murals te bekijken. Indien je de Street Art Tour boekt kom je uiteraard ook door deze urban wijk en zie je alle leuke street art en murals door heel Eindhoven inclusief uitleg van de werken.

Meer lezen over Eindhoven? Kijk dan op www.citytourseindhoven.com.

Woensel West
Volta Galvani Woensel West
Delen op facebook
Facebook
Delen op twitter
Twitter
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op whatsapp
WhatsApp
Simone Greefhorst

Simone Greefhorst

Mede-eigenaar

Meer lezen