Bewonder de iconische fietsbruggen Tegenbosch en Hovenring

Eindhoven heeft veel mooie brede fietspaden waardoor je er heerlijk een dag er op uit kunt gaan op de (elektrische) fiets.
Ook heeft Eindhoven een paar mooie iconische fietsbruggen die de stad hiermee wereldwijd op de kaart zet. Behalve een flinke dosis techniek blinken de bruggen ook uit qua design en dat zijn nou precies de twee pijlers waar Eindhoven bekend om is!

Op de Anthony Fokkerweg staat een nieuwe fietsbrug met de naam Tegenbosch. Deze brug gaat over de N2/A2 en hiermee wordt het gebied richting Eindhoven Airport, Meerhoven, Veldhoven en met name Brainport park toegankelijk voor fietsers.
Qua uiterlijk kun je er niet omheen, hij valt goed op zo hangend boven 14 onderliggende rijbanen. De brug is 130 meter lang en op het laagste punt 7 meter boven het onderliggende wegdek. De brug is voorzien van speciale verlichting. Op het brugdek reageert de verlichting op de snelheid waarmee een passant de brug op komt rijden. Deze verlichting kan onderscheid maken tussen voetgangers, fietsers en brommers. Beide delen van de verlichting kennen een verschillend kleurenpalet per seizoen. Het is echt een aanrader om er eens overheen te fietsen.
Je komt bij deze fietsbrug als je vanuit het centrum via Strijp-S door het Philips de Jongh wandelpark fiets en aan het einde van het schitterende fietspad linksaf richting Eindhoven Airport gaat.

De andere blikvanger  en sterk staaltje techniek en design is fietsbrug De Hovenring.
De Hovenring is een met kabels aan een pyloon hangende fietsrotonde boven een kruising in een van de verbindingswegen tussen Eindhoven en Veldhoven. Door deze bijzondere fietsrotonde kunnen fietsers en voetgangers ongehinderd  door autoverkeer de kruising over.

De fietsrotonde heeft ledverlichting in de lichtring aan de binnenzijde en verwarming om het fietspad ijsvrij te houden. Deze fietsbrug staat ook weer garant voor Eindhoven’s trots: techniek en design. Vooral bij toeristen is deze brug erg populair.
Zo’n 5000 fietsers fietsen dagelijks op de ring, geweldig toch!

 

Hovenring
Fietsbrug Tegenbosch

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Simone Greefhorst

Simone Greefhorst

Mede-eigenaar

Meer lezen