Food tour door Eindhoven: fietsen langs highlights en toffe horeca door Mee met Lee

We hebben reisblogster Leanne (Mee met Lee) gevraagd om onze nieuwe Food Tour Highlights van Eindhoven te testen.
Ze kwam erg enthousiast terug en heeft hierover een blog geschreven.

Een stukje uit haar blog:

Een nieuwe stad ontdekken is altijd leuk, toch? Zรฉker als je het verkennen van bezienswaardigheden combineert met een aantal lekkere hapjes. Daarom was ik ontzettend enthousiast toen ik door City Tours Eindhoven werd uitgenodigd om een food tour door Eindhoven te maken op de fiets!

Hoe werkt de food tour door Eindhoven?

Er zijn 2 verschillende food tours door Eindhoven te boeken: eentje van 28 kilometer en eentje van 42 kilometer. Ikzelf ging voor de tour van 42 kilometer met 4 food stops. De tour van 28 kilometer heeft 3 verschillende food stops.
Food stops tijdens de lange tour:
  • Horecastop 1: startpunt van de tour
  • Horecastop 2: na 12 kilometer fietsen
  • Horecastop 3: na 27 km fietsen
  • Horecastop 4: eindpunt van de tour na 42 km fietsen
Naast de verschillende hapjes, is er bij elke food stop een drankje inbegrepen. Hierbij heb je de keuze uit koffie, thee, fris, wijn รฉn bier. Fietsen zijn niet inbegrepen, maar kun je er wel bij boeken. Zowel een normale stadsfiets als elektrische fiets kunnen voor je geregeld worden!

Via de City Tours Eindhoven app heb je de routebeschrijving tot je beschikking. De app stuurt je steeds door naar Google Maps waarin de route automatisch wordt geladen. Verder staan er in de app leuke verhalen en weetjes over de bezienswaardigheden waar je langs fietst en is er een snelknop om contact op te nemen met Simone.

Mijn ervaring met de food tour door Eindhoven

Ik ging voor de lange food tour van 42 kilometer met 4 food stops. Je start de food tour bij Wielercafรฉ Cyklist waar we de gehuurde fietsen ophaalden en meteen voorzien werden van het eerste drankje met een lekker stuk taart. Het assortiment wisselt, maar wij kregen een overheerlijke Snickers brownie voorgeschoteld. Een goed begin van de tour! Wielercafรฉ Cyklist is trouwens een erg leuk decor om de fietstocht te beginnen. In dit gezellige en hip ingerichte cafรฉ vind je voornamelijk wielrenners die tijdens hun tocht een pauze nemen.

Vervolgens stapten we op de fiets en begon de tour pas echt! We reden door gezellige winkelstraatjes, langs hypermoderne gebouwen en door groene parken. Het eerste deel van de tour gaat door het centrum van de stad en daarom passeer je in korte tijd veel bezienswaardigheden, zoals de Blob, de Lichttoren en het PSV stadion. Andere bezienswaardigheden die in de tour zijn opgenomen, zijn bijvoorbeeld:

Het NRE terrein, villa de Laak en de Dommelstraat
Woensel-West, Volta Galvani en de gekleurde huisjes

  • Technische hoogstandjes zoals Milestone en fietsbrug Tegenbosch
  • Drie molens geschilderd door Van Gogh
  • Philips erfgoed
  • Iconische gebouwen zoals oa. het Evoluon, Blob, Domus Dela
  • Design bij Sectie-C, de Kazerne, Piet Hein Eek en TAC

Wil je meer lezen klik dan op haar reisblog of deze link voor meer informatie over de tour.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Simone Greefhorst

Simone Greefhorst

Mede-eigenaar

Meer lezen